Karácsonyi Évzáró Ünnepség

Kellemes hangulatban, jó társaságban zártuk a Kárpát-medencei Értékmentő Alapítvány (a továbbiakban: KÉRA) 2022-es évét december 17-én a kemencei Feketevölgy Panzióban. A rendezvény fővédnöke Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő volt, akinek köszöntő szavait Tarnai Tamás, a KÉRA kuratóriumi elnöke tolmácsolta a résztvevők felé. Megtisztelte jelenlétével az évzáró ünnepséget Köves Balázs, a KÉRA őrzője, alapítója és támogatója, Kühne Emőke a KÉRA irodavezetője és nem utolsó sorban Tarnainé Sági Adrienn őrző, és korábbi programfelelős. A rendezvényt azzal a céllal hívtuk életre, hogy a szeretet ünnepe előtt újra együtt búcsúztathassuk az évet. A szakmai és kulturális kapcsolatok megerősítése mellett nem volt hiány a jó hangulatból sem, hiszen a hazai ételek és italok – a KÉRA rendezvényeinek hagyományait folytatva – most is kikerültek az „asztalra” – közös fogyasztásra.

A Börzsöny hegység északi részén elhelyezkedő panzióhoz érve mindenkinek elállt a szava a fenyőkkel körülvett tájtól, a hegység lábánál csordogáló patakról már nem is beszélve. A szervezők a regisztrációnál minden résztvevőt egy saját kézzel palackozott és címkézett fehér borral köszöntötte a Kartai Pincészet nagylelkű felajánlásából. A regisztráció után Tarnai Tamás bemutatta a KÉRA szervezetét, annak 2022-es évét, majd azokat a víziókat, amelyeket 2023-ban szeretnének elérni és megvalósítani az Alapítvánnyal. Már a kávészünet folyamán is észrevehető volt, hogy fantasztikus este elé nézünk, hiszen nem volt olyan résztvevő, aki a társalgást illetően partner nélkül maradt volna – ennek tudatában büszkén jelenthetjük ki, hogy nem volt hiábavaló ez a személyes találkozó. Farkas Szilárd János őrző káprázatos bűvész-előadása annyira jól sikerült, hogy a résztvevők jelentős része másnap hajnalig próbálkozott Szilárd trükkjeire magyarázatot találni – sikertelenül. Az ünnepélyes vacsora után kezdetét vette a fergeteges táncház, melyhez a talpalávalót a Gyöngyös Zenekar biztosította Dunai Bence Márk őrző közreműködésével. Jelen volt a rendezvényen Molnár Balázs, Nagy Bence, Csenger Orsolya és Martin Vivien – őrzők és alapítók, akik a tánc- és énektanításból kiemelkedő szerepet vállaltak. Ugyan a táncház tizenegy óra után véget ért, de a lábak szerencsére nem fáradtak el, így a Karácsonyi Évzáró Ünnepség egy hajnalig tartó felejthetetlen retró-esttel ért véget, amit ezúton is köszönünk lemezlovasunknak, Csúcs Károlynak.

Másnap reggel újult erővel, kellemes emlékekkel és a mihamarabbi találkozás reményében búcsúztunk el egymástól.

A rendezvényen 35-en vettek részt és szerte a Kárpát-medence több pontjáról érkeztek, köztük Felvidékről, Kárpátaljáról, valamint Magyarország területéről.

Köszönettel tartozunk a Feketevölgy Panzió munkatársainak, akik a rendezvény végéig a rendelkezésünkre álltak.

Együtt a csapat – KÉRA 2022
Tarnai Tamás a KÉRA kuratóriumi elnökének beszámolója
A táncból nem volt hiány – KÉRA 2022
Farkas Szilárd János bűvész előadása – KÉRA 2022
Köszönjük, hogy velünk tartottatok – KÉRA 2022