Nemzeti összetartozás napja Szomoron 2023

Az utóbbi években már hagyománnyá vált, hogy a Kárpát-medencei Értékmentő Alapítvány minden éven közösen emlékezik meg a Nemzeti Összetartozás Napjáról. 1920. június 4-én a könyörtelen trianoni békeszerződéssel szakítottak el bennünket honfitársainktól szerte a Kárpát-medencében, melyet soha nem fogunk elfelejteni.

2023. június 3-án a lehetőséget megragadva, több mint 30 fővel vettünk részt Szomoron egy kellemes összejövetelen a nemzeti összetartozás alkalmából.

A gyerekeket szabadidős programok, míg a felnőtteket közös pörköltfőzés, beszélgetés és elmélkedés várta. A határainkon túl elszakított honfitársaink is csatlakoztak hozzánk egy-egy régióból: Kárpátaljáról és Erdélyből. Ezek az összejövetelek mindig megerősítenek bennünket arról, hogy kapcsolataink egyre több helyre jutnak el a Kárpát-medencében és nemzeti identitásunkat, hagyományainkat méltóképpen ápoljuk és őrizzük.

Ugyan a tábortűz a gyerekekre való tekintettel elmaradt, de a késő estig tartó jó hangulatú beszélgetés lelki feltöltődéssel gazdagított bennünket.

Köszönjük a Tarnai családnak, hogy Szomoron befogadtak minket az összejövetel alkalmából, és mindenkinek, aki jelenlétével és batyus ínyencségével hozzájárult a rendezvény sikeres megvalósulásához.

Fotó: Krén Júlia, Tájgler Kamilla

“Régi motorosok”.
Készül a pörkölt.
“Felidéztük a múltat”.
A fiúk sem unatkoznak.
“Itt repül a kismadár”.
Kezdődhet a játék.