Felvidéki műhelymunka Martoson

2023. március 31. – április 2. között a Kárpát-medencei Értékmentő Alapítvány (a továbbiakban: KÉRA) közösen a KÉRA Felvidéki Közösségével műhelymunkát rendezett a Martosi Rendezvényliget és Népfőiskola bázisán. Az eseményen 15 fő vett részt, melynek az volt a célja, hogy a résztvevők megismerhessék a KÉRA munkásságát, amely minden alkalommal a „Pozitív gondolkodású magyar közösség a gyarapodásért” mottó köré épül. A műhelymunkát Tarnai Tamás, a KÉRA kuratórium tagja tartotta.

A képzésen közösen gondolkoztunk arról, hogy milyen problémákkal küzd a magyarság a világban, a Kárpát-medencében és helyileg. A műhelymunka során a feltárt problémákra megoldási javaslatokat kerestünk. Mindemellett a résztvevők betekintést nyerhettek a KÉRA küldetéseibe, céljaiba, az Őrzők Szövetségének munkájába, s nem utolsó sorban megismerhették az eskü szövegét.

A rendezvény legfontosabb célja az volt, hogy a résztvevők rendelkezzenek olyan alapvető ismeretekkel, hogy hogyan tudnak maguk is tenni az értékeink megmaradásáért és a magyarság gyarapodásáért.

A műhelymunka lezárása után Kustyán Ilona, Pro Urbe-díjas nyugalmazott tanár Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a „Petőfi és kora” c. előadásának lehettünk szem- és fültanúi.

Természetesen a fakultatív programokból sem volt hiány, hiszen péntek este egy batyus est keretein belül ismerkedtünk meg, szombaton pedig a naszvadi termálfürdőben egy kellemes éjszakai fürdőzéssel zártuk a hétvégét.

Búcsúzás előtt szó esett a VI. Jövő-szövő Tábor szervezéséről is, melynek az idei éven a felvidéki Martos ad otthont 2023. augusztus 2-6. között.

Köszönettel tartozunk a Martosi Rendezvényliget és Népfőiskolának, hogy hozzájárult a műhelymunka sikeres megvalósulásához.